Vinnarna Stockholm Fotomaraton 2022

Den 15e oktober så delades årets priser ut. Du kan kolla alla temavinnarna här.

24-timmar

Första plats

Vinnare: Jana Eriksson

En smart och snygg serie där bilderna står för sig själva och samtidigt binds ihop. Vinnaren har tagit ett annorlunda grepp på motiven och alla teman. Genomgående är det mycket energi i serien, som använder färgen på sitt eget sätt.

Andra plats:

Tommy Walfridson

“En serie som hamnar tvåa genom att fotografen har arbetat med medvetna och konsekventa bildutsnitt. Fotografen gör tydliga teknikval.”

Tredje plats

Frida Tall

“En bildserie som konsekvent använder sig av underfundiga humoristiska detaljer. Den ger betraktaren möjlighet att verkligen utforska den.”

8 timmar

Första plats

Vinnare: Martin Johansson

“En rolig serie med underbara kompositioner där varje bild rymmer en historia. Genomgående i serien finns det fantastiska blickarna som följer med. Det hela skapar en snygg och dramaturgisk serie. En självklar vinnare!”

Andra plats:

Cagdas Öztekin

“Berättandet står i centrum i denna serie. Alla bilder berättar en story som skapar en stökig serie som medvetet skaver. Genom detta har den skicklige fotografen har fått det att gå ihop som helhet.”

Tredje plats:

Anna Lundströmer

“En fulsnygg serie med ett starkt genomgående grafiskt tema som har en genomtänkt dubbeltydighet. En annorlunda och kreativ serie som sticker ut.”


Posted

in

by

Comments

One response to “Vinnarna Stockholm Fotomaraton 2022”

  1. […] 15e oktober delades priserna ut för årets Fotomaraton. Vinnarna hittar du här. Nedan finns alla temavinnare inklusive vilka bilder som kom tio i […]