Vinnare – samt juryarbete.

Då var prisutdelningen klar och jag tänkte passa på att förtydliga lite hur juryarbetet fungerar.

Vad gäller bildserierna så är det den presenterade juryns jobb att ta fram vinnare och det gör de under en dag då vi samlar dem och de går igenom alla bildkartor. De använder sig utav guldstjärnor och markerar ut deras personliga favoriter. När alla kartor har setts av minst tre i juryn är steg ett klart. Steg två innebär i princip samma process men denna gång endast med de bildkartor som fått en guldstjärna i runda ett. Nu blir det juryns uppgift ta ut topp 15 och dessa kartor får då två guldstjärnor. Topp 15 läggs sen ut på ett stort bord och topp 10 argumenteras fram. Därefter släpper vi juryn helt lös för diskussion och de diskuterar sig fram till en etta, tvåa och trea.

Viktigt att nämna också är att juryn inte har någon aning om vem som har tagit vilka bilder utan enda identifikationen på kartorna är deltagarnumret. Alla deltagare är därför helt anonyma för en så rättvis bedömning som möjligt.

För de enskilda bilderna är det helt andra och olika jurygrupper som bedömer beroende på vem som sponsrar. Normalt sätt är det personer hos sponsorn som utgör juryn för just det temat. Liksom i bedömningen av bildserier så är alla deltagare helt anonyma.

Ni kan nu se alla vinnare i slideshowen nedan och vill ni kolla på prisutdelningen så finns den under slidern!

Stockholm Fotomaraton 2015 from Emil Gyllenberg


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *