Lite nyheter!

Tiden har flugit iväg och det har redan gått fem veckor sedan ni tog er i mål vid Fotografiska.

Då var ni trötta och slitna men även väldigt stolta över att ha genomför kanske världens tuffaste arrangerade utmaning i fotografi. Nu hoppas jag att diplomen sitter fint inramade på väggen och att ni är redo för att få höra lite nyheter.

Nedan kommer info om prisutdelning, Fotomässan samt en mycket trevlig applikation som kommer att tillföra historier till årets utställning.

Vinnarna utsedda

Härom veckan sammanträdde juryn och gick igenom alla de 321 bildserier som kom i mål under årets fotomaraton. Det blev en dag med mycket diskuterande och analyserande. Årets jury var hårdare än förra året varpå det endast delades 24 stycken stycken guldstjärnor i första sållningen. Därefter blev det topp 14 som har två guldstjärnor och topp 10 har tre.

Prisutdelning den 6 November, 17.30

Då vinnarna är utsedda är det ju tid för prisutdelning och denna kommer i år att ta plats på Fotomässan i Älvsjö. Vi kommer att starta på fredagen den 6 November klockan 17.30 och hålla på i ca en timme.
Jag har försökt ordna rabatterade biljetter eller andra dealar till er alla men tyvärr utan resultat. Det bästa vi kan göra är att rekommendera förköpsbiljetterna som är billigare än att köpa på plats.
De priser som kommer att delas ut hittar ni på hemsidan under fliken “Vinster”

Utställning

Årets första utställning kommer att vara i samband med prisutdelningen och Fotomässan. Vi kommer där att få upp alla de inlämnade bildserierna samt några större printar med de vinnande serierna och temabilderna. Fotomässan har öppet helgen den 6-8 November och går i år tillsammans med MittKök mässan vilket gör det till en perfekt familjeutflykt!

Till utställningen kommer vi också skapa en typ av interaktivt bildberättande i samarbete med appen Do.tt. Det kommer ett mail som förklarar mer om detta!

Till sist…

… Vill jag återigen passa på att tacka er alla för att ni är med och gör Stockholm Fotomaraton till verklighet. Tack för i år och nu börjar planering inför nästa år då det är 30 år sedan Stockholm Fotomaraton satte sin fot i Stockholm för första gången. Jag hoppas att ni är med då också!


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *