Malin kommer från museivärlden

Malin Fajersson. Berätta lite mer om dig själv!

Jag har arbetat inom museivärlden inom flera områden, först som bebyggelseantikvarie i tio år och därefter 25 år på Statens maritima och transporthistoriska museer (Vasamuseet, Sjöhistoriska, Marinmuseum, Järnvägsmuseet, Vrak ) som bl a utställningsproducent och avdelningschef för utställningar och pedagogik. Just nu är jag verksam på Stadsmuseet som utställningsproducent. Jag har också gått på konstskolor ett antal år och hängt en del konstutställningar i samband med det.

Hur började ditt fotointresse?

I samband med studierna till bebyggelseantikvarie fotograferade vi alla i kursen mycket själva, framkallade, stod i mörkrum osv. Jag gick också på kvällskurser i fotografi på Folkuniversitetet. Intresset sedan ungdomen har sedan gått i vågor men inskränker sig nu till fotograferande till husbehov som alla andra. Däremot går jag gärna på fotoutställningar, Fotografiska osv. Två av mina favoriter heter bl a Anselm Adams, Henri Cartier-Bresson.

Vad är din förväntan på juryarbetet? (obligatorisk)

Jag förväntar mig framför allt att få delta i intressanta diskussioner med kunniga personer och höra deras motiveringar.


Posted

in

by