Jurymedlem: Anna Evenius

Nästa Jurymedlem ut på årets lista är Anna Evenius från Scandinavian Photo / Procenter.

Anna är en mycket erfaren fotograf som är proffs på ljussättning och porträtt. Hon jobbat med fotografi hela livet och har de senaste 11 åren jobbat på Scandinavian Photo och hjälp allt från amatörer till proffs att hitta rätt för att ta deras drömbild.

Vi tog oss tid för en intervju:


 – Kan du kort berätta vem du är? 

jag jobbar på Scandinavian Photo/Procenter och har gjort det i snart 11 år. Har i perioder frilansat som fotograf, inom inredning, bröllop och porträtt. Italien, akrylmåleri och segling i Stockholms skärgård ligger mig varmt om hjärtat. Bor på Södermalm

 – När började du hålla på med foto? 

Jag köpte min första analoga kamera, en Minolta X-300, när jag var 18 år, 1987. Läste på om fotografering och övade på mina vänner. När jag var 20 var jag säker på att jag ville satsa på fotografyrket och tillbringade således två år hos olika reklamfotografer som assistent. Det var emellanåt hårt arbete, men i mitt tycke den bästa skolan. Är glad över att jag fått använda mig av både mellan- och storformatkameror, och fått erfarenheten att framkalla bilderna själv. Jag har också stor glädje idag, av hur mycket jag lärde mig om ljussättning.

 – Har du en särskild fotostil? 

Nej, jag tror inte det. Inte mer än att det är porträtt jag brinner för.

 – Vad ser du mest fram emot med att sitta i årets jury?

Främst att få se alla kreativa bidrag. Tror och hoppas på att mitt konstintresse och bildseende kommer väl till pass för att göra en rättvis bedömning.


Posted

in

by