Jury 2023: Jana Eriksson

Vi presenterar juryn:

Jana Eriksson

Jag är en nyfiken och påhittig person. Har aldrig riktigt bestämt vad jag ska bli när jag är vuxen så det har blivit en massa olika saker. Har jobbat som fotograf och grafisk formgivare i ca 15 år. Jobbat inhouseavdelningar samt drivit reklambyrån Goodone. Men på senare år har jag börjat ägna allt mer tid åt friluftsliv. Så nu jobbar jag som ledare på en folkhögskolekurs i primitivt friluftsliv och som kommunikatör och guide på en Äventyrsbana. Och så gillar jag att leta i grovsoprum, bada, nörda i växter och experimentera med matlagning. 

Hur började ditt fotointresse?

Intresset började nog när vi fick hem en piratad kopia av Photoshop 3. Det är genom efterbehandlingen intresset föddes. Det gick snabbare att fixa med bilder digitialt än att måla dem upptäckte jag. 

Hur definierar du din fotostil?

Min stil är fokuserad, tydlig, ganska mörk. Jag försöker få fram uttryck och sug i bilderna. Men jag utforskar nya uttryck hela tiden. Och sen anpassar jag mig såklart efter kundens beställning. Gillar bilder som håller sig till gyllene snitt och som är skarpa på rätt ställen.  https://www.sokfotograf.se/janaeriksson

Vad är det bästa med att fotografera?

Jag tycker om fokuset jag har när jag plåtar. Och blicken jag sätter på mig. Och alla nya rum och människor. Det är som att min inbyggda nyfikenhet får ett syfte. 

Vad är din förväntan på juryarbetet?

Förväntar mig att det kommer vara intressant, irriterade och frustrerade. Att jag kommer får se en massa bra och en massa riktigt dåliga bilder. 😛 

Jag hoppas att de andra i juryn är kul och har andra åsikter än mig så vi kan brottas lite mentalt. 

Vad ska man göra för att du ska gilla ens foton?

Tolka temat intressant. Kanske inte första infallet. Se till att skapa en snygg framkallning i kameran så jag slipper se filer som ser ut som dassiga RAW. 

Jag gillar serier som håller ihop så är det för spretigt faller det inte mig i smaken. 


Posted

in

by