Jury 2023: Helen Shippey

Vi presenterar årets jury:

Helen Shippey

Jag är en globetrotter som efter 18 år utomlands har funnit charmen och det vackra med Sverige. Jag har tagit både gesällbrev och mästarbrev inom fotoyrket för jag vill ge mina kunder en trygghet i val av fotograf. Men kan ändå hålla med om att vad som gör en bra bild är väldigt subjektivt så vem har egentligen rätt i att en bild är bra eller vacker? Jag har arbetat professionellt som fotograf i lite mer än 15 år nu både utomlands och nu på senare år med Sverige som min utgångspunkt.

Hur började ditt fotointresse?

Mitt fotointresse började under min tid som fotomodell i Paris som 16 åring då blev jag lite sått intresserad av vad fotografen gjorde och varför så där föddes nog mitt intresse för första gången på allvar. Som 17 åring började jag med att praktisera hos den lokala porträttfotografen i min hemstad, Köping för att se hur yrket var och fungerade. Vilket inte är så mitt företagande ser ut idag men det är också 30 år sedan så kanske inte så konstigt att företagandet för en fotograf har ändrats lite.

Fotograf Helen Shippey fotograferar åt företag i Västerås och Västra Mälardalen, Sverige. Hon specialiserar sig på Företagsfotografering och Sportfotografering

Hur definierar du din fotostil?

Jag sa vid ett tillfälle till en vän när vi diskuterade fotostilar att jag har nog inte en fotostil direkt. Medan hon poängterade att det hade jag visst. Jag tror att det är nog lättare för någon annan att se ens fotostil än en själv.. Hon påstod i alla fall att min fotostil var väldigt ren hon såg direkt och det var en Helen Shippey bild eller ej.

Fotograf Helen Shippey fotograferar åt företag i Västerås och Västra Mälardalen, Sverige. Hon specialiserar sig på Företagsfotografering och Sportfotografering

Vad är det bästa med att fotografera?

Jag älskar skapandet i att fotografera, att först tänka hur bilden skall vara och sedan återskapa den visionen med kameran och ljuset etc. Jag gillar själva processen i att ta en bild.

Vad är din förväntan på juryarbetet?

Jag förväntar mig att det kommer att vara svår bedömt för det kommer att skapas så många kreativa och intressanta bilder. Men det skall bli oerhört roligt, ser fram emot fotodiskussionerna med de andra jury medlemmarna.

Vad ska man göra för att du ska gilla ens foton?

Tänka utan för boxen och skapa det som inte förväntas. Jag gillar en genomtänkt bild.


Posted

in

by