Från Sunne till Stockholm Fotomaraton – intervju med Lilian och Sandra Johansson

År 2014 upptäckte vi Stockholm Fotomaraton och det lät jättekul och spännande. Tänkte att det kunde vara kul att gå mor och dotter tillsammans. Vi tog två flugor i en smäll, och kunde hälsa på våra släktingar uppe på Mosebacke.

Lilian som fotograferat temat “Morgonpigg”, 2015.

I Sunne/Värmland där vi bor hade vi inte någon sån fototävling. Så vi tänkte att det vore en rolig grej att testa på.

Att gå tillsammans går bra. Vi är trötta och otaggade och då försöker vi peppa varandra. Sen kommer vi ganska bra överens ändå. Vi är inne så mycket i att leta bilder till teman så vi hinner inte bli ovänner. Vi tycker det är jättekul att göra detta tillsammans en gång om året.

Roligast var det första året 2014. Vi visste inte riktigt hur det skulle gå till att gå och det här att vara vaken i ett dygn… När vi sen började gå och fick teman så blev det mera och mera spännande att leta motiv. Så när klockan var 20.30 ringde vår släkting och frågade om vi hade ätit än. Ååå, det hade vi inte gjort än under hela dagen – vi hade delat på ett äpple. Vi var helt inne i fotomaratonet så vi hade glömt bort att äta någon mat.

Sandra som fotograferat temat “Balans”

Jag, Lilian, har tyckt om foto och fotograferat sen jag var liten, tycker att det är en jättebra grej att ta bilder och titta tillbaka och komma ihåg (som en dagbok, fast bilder).

Jag, Sandra, har sett mamma tagit kort och sen fick jag intresse för det. Sen fick jag en systemkamera och började fota mer och mer. Efter det gick jag foto/media på gymnasiet och har fortsatt för att jag tyckte det var kul.

Vi har ingen plan på att vinna men om någons bild kommer i topp 10 så tycker vi båda 2 att det är jättekul.

Förberedelse? Vi jobbar oss i form haha. Inte mycket uppladdning, mer än att vi packar ihop utrustning och allt vi ska ha med. Vi brukar förbereda våra deltagarnummer lite innan.

Lilian, Mitt deltagarnummer, 2014

Yes vi ses!! Samma som alla andra år att vi ska hålla oss vakna i 1 dygn och hitta alla stationer och teman. Att det ska vara lika roligt, kul som alla andra år. Det blir väll riktigt kul när det är det 10:e året. Vi är laddade och taggade.

Namn: Sandra Johansson & Lilian Johansson
Bostadsort: Sunne/Värmland
Favoritkamera: Favorit och favorit: Lilian har Nikon D7100, Sandra har Nikon D5100. Vi tycker dom är rätt bra.
Det kan jag inte vara utan på fotomara: Lilian – Kamera, dricka, mat, Sandra och dramaten. Sandra – Något att dricka, kameran, mamma, godis & allt annat vi har i dramaten.


Posted

in

by