Camilla vill bli knockad

Camilla Grönbladh. Berätta lite mer om dig själv.

Andra beskriver ofta mig som kreativ och karismatisk. Jag beskriver mig som en nyfiken optimist.

Jag är utbildad journalist och har jobbat som som både skribent och fotograf i lokalpressen. De senaste tio åren har jag varit anställd på Moderskeppet som utbildare, marknadsförare, föreläsare och kommunikatör. Fotografi och framförallt visuell kommunikation har varit och är mitt specialområde. Numera frilansar jag som föreläsare, utbildare och producent i just det ämnet.

Jag älskar alla former av fotografi. Tycker om bilder som är vackra och estetiskt tilltalande. Gillar allra mest bilder som berör. Väcker känslor. Berättar en historia.

Hur började ditt fotointresse?

Under gymnasiet var jag mycket ambitiös och pluggade hårt. För att ge mig själv andrum bytte jag i årskurs två bort tyska mot fotografi. Ett av mitt livs bästa beslut. Utrustad med en lånad Minolta och med fri tillgång till skolans mörkrum blev jag som en ny människa. Glad och passionerad. Jag älskade att fotografera. Dokumentera vardagen. Lyfta fram personligheter i porträtt. Se bilderna sakta växa fram i det röda skenet. Det blev början på en livslång kärlekshistoria.

Hur definierar du din fotostil?

Nu för tiden fotar jag mest för sociala medier. Där bilder ska vara direkta och inte svåra att läsa. Bilderna är ofta fina, välkomponerade och lättillgängliga. Privat älskar jag det socialrealistiska. Dras till att hitta det vackra i det fula. Drömmer om att fånga bilder som berättar flera lager av en historia.

Vad är det bästa med att fotografera?

Att det är ett så snabbt och enkelt uttryckssätt som erbjuder stora möjligheter till berätta och påverka. Att frysa ögonblick. Föreviga minnen. Berätta historier. Väcka känslor. Fånga skönheten i livet.

Vad är din förväntan på juryarbetet?

Det kommer att vara svårt, kul och utvecklande. Av erfarenhet vet jag att det kommer att vara otroligt utmanande att välja ut vinnare bland en så stor mängd fantastiska bilder som kommer att finnas som underlag. Ser fram emot att tillsammans med övriga juryn gå igenom den smärtsamma, väldigt känslofyllda och samtidigt så härliga process som juryarbete innebär.

Vad ska man göra för att du ska gilla ens foton?

Ganska enkelt. Knocka mig med din kreativitet. Ta bilder som får mitt hjärta att slå. Hjärnan att börja spinna. Rent allmänt måste nog dina bilder vara lite skitiga. Inte bara vackra. Perfekt blir ju så tråkigt.


Posted

in

by