Bara några få dagar kvar till Stockholm Fotomaraton!

Viktig information om hur vi gemensamt genomför eventet på ett säkert sätt.

Nu är det inte långt kvar och förberedelserna är i full gång! På lördag ses vi på Skrapans gård!

För ett tag sen fick ni ni info om att välja starttider (viktigt att du gör det om du inte redan gjort det) samt om starten med mera.

Detta mail kommer istället innehålla information om:

 • Säkerhet i coronatider
 • Etik och moral
 • Viktig info om att använda mobiler
 • Ta med din biljett
 • Tygkassar och t-shirts

Om du inte fått någon praktiskt information kan du enkelt hitta det här.

Säkerhet i coronatider

 • Passa dina tider! Tiderna är gjorda för att säkerställa att vi håller nere antalet personer som befinner sig på samma plats (köer, start mm). Det är därför viktigt att du följer dem. Missar du din tid kan det resultera i att du inte kan fullfölja årets mara. Som alltid försöker vi vara så flexibla som möjligt, men vi kommer inte att riskera att det blir någon trängsel, så vi ber dig att hjälpa oss här.

  OBS! Du behöver vara på plats 1,5 timme före din starttid (men inte tidigare än så) för att få allt material du behöver.
   
 • Vi håller avstånd! Det är viktigt att vi, som i alla andra sammanhang håller avstånd just nu. Håll avstånd till andra deltagare och funktionärer.
   
 • Sprita och tvätta händerna! På plats kommer det att finnas handsprit. Vi rekommenderar starkt att du under hela dagen även har med en egen liten flaska med handsprit. Och självklart, tvätta händerna så ofta det går!
 • Sjuk? Stanna hemma! Ingen med symptom kommer att bli insläppt.  

Tillsammans tar vi ansvar för att minska spridningen, men samtidigt kunna fortsätta genomföra aktiviteter så som Stockholm Fotomaraton på ett ansvarsfullt och säkert sätt.

Etik & moral

Stockholm Fotomaraton är ett unikt event som idag är omtyckt av de flesta vi kommer i kontakt med. Det är helt enkelt så att ni deltagare är underbara!

Vi vill att det ska fortsätta så och därför har vi laddat upp en liten text på hemsidan som vi gärna ser att ni läser innan vi ses på lördag. 

Det handlar om moral och etik och hur vi visar respekt till de vi fotar.

Viktig info om att använda mobiler

På denna sida beskriver vi hur inlämning kommer gå till. Men framför allt, hur du ställer in din telefons kamera för att det ska bli rätt vid inladdning. Många moderna kameror, både Android och Iphone, tar bilder i egna format som inte är tillåtna och där fototiden kan bli fel vid inlämning. 

Det är därför viktigt att du som ska använda telefon kollar att inställningarna är rätt.

Ta med biljetten!

Både vid start och målgång kommer vi behöva scanna din biljett. Det är därför viktigt att du har den tillgänglig på telefonen eller i pappersformat. Du hittar din biljett på mailen du angav när du anmälde dig eller genom att logga in på billetto.se och sedan välja mina biljetter.

Tygkassar & t-shirt

Till årets event har vi tryckt upp helt nya snygga Fotomaran t-shirts och tygkassar som kommer finnas att köpa på plats. Missa inte att fånga en helt ny modell med hela Fotomaran-loggan!

Vi ses på lördag!

/Gabriel & Emil


Posted

in

by