Årets tredje jurymedlem!

Torsdag och dags att presentera årets tredje jurymedlem, som inte är någon mindre än Emanuel Dahlberg.

Årets tredje jurymedlem, Emanuel Dahlberg, är en 34-åring från Klimpfjäll i Västerbotten som sedan 12 år bor i Stockholm. Emanuel är en grym porträtt- och naturfotograf med ett stort intresse för att testa retrooptik på nya kameror. På Emanuels Instagram får vi följa hans experimenterande med kameror, fantastiska bilder på människor och otroliga naturbilder.

Dessutom arbetar han som säljare på Scandinavian photo, där han hjälper andra fotografer att hitta ny utrustning. När vi får en pratstund med honom berättar han att hans liv helt och hållet handlar om foto och att han har plåtat merparten av sitt liv.

Berätta om dig som fotograf!

När jag inte jobbar på på Scandinavian Photo så plåtar jag porträtt eller bara leker runt med kameror och olika kombinationer av vintage objektiv på kameror dom inte var menade för. Jag älskar kombinationen av moderna kameror med gamla objektiv, så det blir många timmar på Ebay och Tradera för att hitta dom speciella gluggarna.

Vad ser du fram emot med juryarbetet?

Det som ska bli det absolut roligaste med att sitta i juryn är se det kreativa tänkandet hos alla deltagare och hur dom löser uppgifterna. Roligt för mig också är också sitta och lista ut hur deltagaren har gått tillväga för att ta bilderna. Blir lite CSI tänkande för mig.

Vad ser du för utmaningar i juryarbetet då?

Största utmaningen blir nog att faktiskt välja vilka bilder som går vidare i utgallringen, jag misstänker att det kommer vara massor av fantastiska bilder, vilken bild ska man välja? Den tekniskt perfekta eller bilden som berättar mer? Eftersom foto är fullt av olika genrer och i tävlingar så ställs alla dom emot varandra som jämlika. Det tror jag blir den största utmaningen. 


Posted

in

by