Emil

Ändra ditt omslagsfoto
Emil
Ändra ditt omslagsfoto
Arrangör och grundare av Stockholm Fotomaraton. Amatörfotograf och friluftsnörd.
Status för denna avändare är Godkänd

Denna användare har inte lagt till några uppgifter till sin profil ännu.

Stockholm Fotomaraton 2020

Jag gick i mål!

Vilket år! 
I mitten av en pandemi ska vi genomföra ett Fotomaraton och vi funderar för fullt på hur vi ska göra det hela. Alla planer vi haft skrotas och vi får ställa om för att göra det på ett smittsäkert sätt. 

Den stora frågan blir - kommer vi kunna köra? Men vi tror ändå att det ska gå och efter lite snack med polisens tillståndsenhet kommer vi fram till att det ska gå. Bara vi ser till att hålla oss inom rekommendationerna. 

Det hela slutar med att vi kör startgrupper med 40 pers åt gången och vi får hålla vårt starttal en gång i halvtimmen under närmare 5 timmar.

Men o så bra det gick ändå och hur stolt kan en vara över att ha genomfört ett maraton på ett smittsäkert sätt mitt i under covid!

Stockholm Fotomaraton 2019

Jag gick i mål efter 24 timmar

Året vi var tre arrangörer! 
Sedan jag återupplivade Stockholm Fotomaraton 2014 har jag alltid varit själv ytterst ansvarig över eventet. Även om vi alltid har med oss fantastiska funktionärer så har det yttersta ansvaret och all kunskap om var saker ska etc varit på mig. 
Men från 2019 så är vi fler som håller i Stockholm Fotomaraton och det betyder att detta året blev än lugnare och än roligare. Det är som en säger, The more the merrier!

Roligaste minnet från denna mara är ändå när vi skulle ta oss till midnattstationen som 2019 var på nytorget. Vi hade halkat efter lite i tiden och det var bråttom att ta oss till platsen för att hinna rigga. Vi hade skickat en funktionär i förväg för att få in en bil innanför midnattsloppet med målgångdatorerna så vi slapp bära de så långt och enkelt kunde rigga. 

Hur som vi som kommer efter lyckas hitta en parkering utanför midnattsloppet och då återstår bara att ta sig igenom den slingrande folkmassan som snarare kan liknas med en massiv tusenfoting och kallas midnattsloppet.  Och denna folkmassa ska vi ta oss igenom med en pirra och en del utrustning, o det är bråttom!

Efter att ha letat efter ett glapp i folkmassan ett tag tar jag i stället beslutet och tänker - folk får gå runt mig, jag går igenom. Så jag tar min pirra och börjar gå rakt igenom tusenfotingen. Löparna blir sura men löper vidare och allt går förvånansvärt enkelt och vips så är jag igenom. Det funkade!

Året vi besökte alla Stockholms Hemgårdar.

Stockholm Fotomaraton 2014

Jag gick i mål!

Vilket år det var. Mitt första Fotomaraton som arrangör och det första i digital tappning.

Vi körde på och jäklar vad bra det blev.

Det starkaste minnet är nog ändå från när jag sent på söndageftermiddagen kramade min far som varit med och hjälp till och vi konstaterade att vi klarade det.

Den lättnaden och lyckan jag kände då, efter närmare 36 timmar konstant arbete. Vilket event vi skapat. Vilken glädje vi spridit. Wow!